Udeležba na košarkarskem kampu v Savudriji

Na vroč poletni dan 20. avgusta smo se igralci, trenerji in spremstvo odpravili proti znanemu hrvaškemu kampu Veli Jože v Savudriji. Kamp, ki je veliko več kot kamp, saj je to kraj kjer se vsako leto zbere veliko mladih, razigranih in živahnih slovenskih otrok, ki se z obiskom predstavljajo tudi kot ljubitelji športa. S takšnim namenom so kamp obiskali tudi naši mladi košarkarji, ki so s ponosom predstavljali  in zastopali Košarkarski klub Komenda.

Kljub neizmerni vročini in vlagi so igralci skozi celotni tabor intenzivno trenirali, predvsem pa pokazali izjemno željo po dokazovanju in igranju košarke. Tako smo imeli 2x dnevno treninge. Prvi  termin treninga nas je vsako jutro čakal že zjutraj ob 6.15 uri, drugi pa v poznem popoldanskem obdobju po 18.oo uri. So morali pridno vstajati že v zgodnjih urah, kar je bilo za nekatere v prvih dneh kar malo nenavadno, ampak so se s časom na takšen režim popolnoma navadili!

Poleg treniranja košarke smo vsak dan tudi obiskovali bližnje plaže, kjer ni manjkalo vragolij v vodi – od potapljaške abecede, »tunkanja«, petelinjih bojev pa vse do tekmovanja za najhitrejšega plavalca. Nismo pa pozabili niti na  zaželena vodna igrala, ki smo jih preizkusili zaradi pridnosti in vzornega vedenja fantov.

Predzadnji dan smo imeli tudi košarkaško tekmo proti hrvaškem KK Sisaku. Odigrali smo 2 tekmi in sicer s selekcijo kadetov U17 in selekcijo mlajših pionirjev U13.

Kot se za priprave oziroma tabor tudi spodobi, sam rezultat na preizkusni košarkaški tekmi ni bil prvotnega pomena ampak smo poudarek dali predvsem igri in nabiranju izkušenj, kar naši mladi košarkarji v mladih letih nujno potrebujejo, seveda pa so bili v ospredju tudi disciplina, odnos do kluba ter seveda druženje in zabava.

Tabor Savudrija 2018 v izvedbi Košarkarskega kluba je kar prehitro minil, zato se z nestrpnostjo ter višjimi cilji že oziramo v naslednje poletje, ko bomo ponovno združili moči ter priprave skupaj še bolje organizirali.

Za vse skupaj se moramo zahvaliti predvsem udeležencev košarkaškega kampa iz Komende, ki so nas s svojim delom, otroško navihanostjo in predvsem iskrenostjo zares zadovoljili , seveda pa ne smemo pozabiti tudi ves trenerski štab kot tudi vodstvo KK Komenda, ki nam je skupaj s starši omogočilo udeležbo, zato se jim vsem skupaj tudi za vse zahvaljujemo!

Vsi zainteresirani  za kakršne koli fotografije ali informacije se lahko obrnete na KK Komenda in sicer:

Info: 040931715 / kos.klubkomenda@gmail.com

Lahko pa nas obiščete tudi na prenovljeni spletni strani www.koskomenda.si ali na FB strani »Košarkarski klub Komenda«.

Košarkarski klub Komenda vpisuje tudi nove člane!

Treningi za najmlajše do 12.let

Sreda 17.00-18.30

Petek 17.00 – 18.30