Člani v finalu Lige K40!

Komenda je na povratni tekmi morala zmagati za 3 točke ali več. Končni rezultat tekme je bil 70:67 za Komendo.

Tekmo so bolje odprli gostje iz Kranja, ki so v Komendo odšli z dvema točkama prednosti. Ob koncu prvega polčasa je rezultat kazal 36:41 za Adecco. Komenda je morala za preboj v finale nadoknaditi celotno razliko, poleg tega pa še zaostanek iz prve tekme. V tretji četrtini so domači prišli do preobrata in povedli že za pet točk. V samem zaključku tekme smo spremljali napeto končnico. Komenda je vodila za tri točke, kar jih je peljalo v finale. Sledil je slab napad nasprotnikov in prekršek, Komenda pa je dobila dva prosta meta, a oba zgrešila. Adecco je imel na voljo zadnji napad in bi v primeru koša v napredoval v finale. To pa se ni zgodilo in zgolj za točko je Komenda osvojila vstopnico za veliki finale, ki bo 14. aprila.

Anže Štern, Komenda: V tekmo smo šli malo nervozno. Kljub temu pa smo v prvem polčasu predvsem po trojkah v pravem času obdržali stik z nasprotnikom. Kljub temu, da nam čez celo sezono ne leži začetek drugega polčasa, smo prevzeli pobudo in na koncu nam je pomagala tudi boginja sreče ter trdi treningi skozi celotno sezono. Nasprotniku pa čestitam za borbeno igro in obilo dobre igre na pokalu Lige K40.
Bojan Kondič, Adecco Kranj: Težek poraz. Čestitamo nasprotniku za zmago. Pohvale našim fantom za srž, dali smo srce na igrišče, borba do zadnje sekunde. Naslednjo sezono bomo prvaki!