Intervju: predsednik Daniel Žlindra

Intervju: predsednik Daniel Žlindra

Kot se spodobi je tokrat na vrsto za intervju prišel novoizvoljeni predsednik Daniel Žlindra. Kot klub mu želimo veliko uspeha in dobrih rezultatov v svojem mandatu, kot pa tudi odličnega sodelovanja. Spodaj si lahko preberete kratek intervju z Danielom:

1.Najprej iskrene čestitke ob izvolitvi za predsednika KK Komenda. Za začetek bi vas prosili, če se opišete v besedi ali dveh.
DŽ: Sem mož in oče treh otrok, športnik- rekreativec. Po duši borec, ki odneha šele po zadnjem pisku sirene.

2.Kakšni so bili prvi občutki ob izvolitvi?
DŽ: Predvsem sem začutil veliko odgovornost, da bom upravičil zaupanje, ki sem ga prejel od staršev otrok, ki imajo radi košarko in jo želijo še naprej trenirati.

3.Ste tudi sami košarkar?
DŽ: Košarko sem začel trenirati pri 11 letih v rodnem Kočevju. Ob koncu mladinske selekcije sem se od aktivnega igranja poslovil, je pa košarka ostala moja športna ljubezen. V študentskih letih sem igral v UKL za matično fakulteto (FKKT), trenutno pa hodim na dve rekreaciji košarke tedensko.

4.Zakaj ste se odločili biti predsednik KK Komenda?
DŽ: Prvič, ker imam ta šport rad in drugič, ker sem dobil priložnost, da lahko vrnem kraju nekaj v zameno, ker je mene in mojo družino tako prijetno sprejel.

5.Kje vidite največjo pomanjkljivost/prednost KK Komenda?
DŽ: Pomanjkljivost KK Komenda je zagotovo majhna baza potencialnih igralcev. Prednost pa je predanost igralcev in njihovih najbližjih temu športu.

6.Kaj so vaši cilji v vašem mandatu? (kratkoročni in dolgoročni)
DŽ: Kratkoročni cilj je sestaviti zanimiv in vabljiv trenerski kader, ki bi uspel navdušiti še več otrok za ta šport. Moja želja na dolgi rok pa je, da bi imeli zapolnjene vse selekcije, od najmlajših do članov in hkrati imeli dovolj pomožnih sodnikov za zapisnikarsko mizo ter obilo gledalcev na tribunah.

7.Koliko otrok imate trenutno v klubu?
DŽ: Trenutno je v tekmovalnih selekcijah skoraj štirideset otrok, skoraj toliko pa jih imamo še v šoli košarke. Če prištejemo še ekipo članov, kjer jih je petnajst, je v Komendi aktivnih skoraj sto igralcev košarke.

8.Plani za bližajočo se prihodnost.
DŽ: Čaka nas kar nekaj projektov: turnirja ob občinskem prazniku, zaključek sezone s piknikom in tekmo starši : otroci. Sledi nekaj poletnega oddiha, v avgustu pa že priprave na novo sezono, tudi teden dni v Savudriji. Septembra se bodo odvijali seminarji za sodnike in pomožne sodnike ter trenerje.

9.Se boste udeležili finalne tekme Lige K40 na kateri bodo nastopili tudi naši člani? In kdo je vaš favorit?
DŽ: Finala se bom seveda udeležil, čeprav bom moral zaradi tega izpustiti svojo rekreacijo. Favorit pa je za predsednika KK Komenda lahko samo eden in edini 😊.

10.Zaključek: beseda ali dve – nagovor za prihodnost
DŽ: Vedno daj vse od sebe in boš zadovoljen. Vsem članom in podpornikom košarkarskega kluba Komenda želim čim več veselja in športnih užitkov pod obročema. Športni pozdrav: Kdo je najboljši? – KOMENDA!