Sponzorstvo

Vračanje lokalne skupnosti kot vlaganje v klub

Časi, ko so podjetja in podjetniki financirali športne klube in njihova tekmovanja, v zameno pa želeli le objavo logotipa na vidnem mestu, so mimo. Danes je partnerstvo med klubom in podjetjem globljega pomena, vsak sponzor ali donator pa bo financiral projekte, ki pripomorejo k rasti njegove blagovne znamke in splošne prepoznavnosti.

Predstavitev Košarkarskega kluba Komenda
Košarkarski klub Komenda je bil ustanovljen leta 2001. Delujemo v Športni dvorani Komenda, kjer se nahajajo tudi klubski prostori. Dejavni smo vse dni v tednu ter smo z naskokom največji najemnik športne dvorane (ŠD Komenda). Klub ima trenutno 100 članov, od tega jih je 70 mlajših od 18 let. Poleg treningov vsi otroci ter mladostniki nastopajo v tekmovanjih pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije, v prihodnji sezoni bomo nastopili v kategorijah U9, U11, U13, U15 ter U17. Novost v jeseni prinaša povratek članske ekipe, ki bo nastopala v amaterski košarkarski ligi K40. Kot cilje smo si v klubu zadali v prihodnjih 3 do 5ih letih članstvo najmanj 100ih otrok, zapolnitev vseh selekcij (U9-U19) ter nastopanje članske ekipe v 3. slovenski ligi. Vsi člani KK Komenda prihajajo iz občine Komenda in njene bližnje okolice. S prirejanjem predstavitev interesne dejavnosti na šolah vsako leto v klub pridobimo nove člane, letos smo pri najmlajših (starost 9-12 let) zabeležili 120% porast članov. Osnovna šola Komenda-Moste ima že drugo leto zapored rekorden vpis v prve razrede, letos se je vpisalo kar 126 otrok, kar pomeni ogromno prirast za naš kraj.

Donatorstvo ter sponzorstvo

Glede na veljavno zakonodajo Republike Slovenije Vam ponujamo dve možnosti sodelovanja, ki pa sta lahko prilagojeni Vašim željam in zahtevam, opredeljenih v pogodbi.

Kaj vam lahko ponudimo:

 • Izobešen transparent v Športni dvorani Komenda (možnost namestitve ob tekmah, prireditvah ali stalna namestitev)
 • Poimenovanje ekipe ali več ekip, npr. “Petrol Komenda” (ime ekipe je objavljeno na vseh publikacijah Košarkarske zveze Slovenije ter na spletnih straneh)
 • Logotip na dresih – izpostavitev logotipa Vašega podjetja in/ali posameznega produkta/storitve
 • Možnost organizacije promocij na posameznih tekmah in prireditvah (tekme mlajših starostnih otrok U9-U13 se igrajo po turnirskem sistemu – na vsakem turnirju poleg domačina igrata še 2 ekipi, pri teh kategorijah pa tekmo obišče največ staršev in sorodnikov – v povprečju beležimo obisk 50ih staršev, v času Pustnega turnirja, ki ga organiziramo, pa je obisk presegel 200 ljudi.
 • Možnost organizacije promocij na posameznih tekmah in prireditvah – članske tekme, v bodoče pričakujemo največji obisk prav na članskih tekmah zaradi petkovega termina
 • V sklopu šolskih prireditev in dogodkov lahko promoviramo želeno smer izobrazbe mladih za vaše podjetje ter širimo zavest o odgovornem ravnanju do okolja in posameznika.
 • Izpostavitev logotipa ali produkta v tujini – sodelovanje na turnirjih na Hrvaškem, v Avstriji, Češki republiki,…

 • Lahko pa se odločite za materialno donacijo oz. prispevate sredstva za nakup športne opreme:

 • Športni semafor
 • Nakup žog
 • Nakup rekvizitov – stožci ipd.
 • Financiranje prevozov na tekme
Veseli bomo vsakega prispevka.
Najlepša hvala.